Rexhep Selimi sot në orën 11:00 do të paraqitet para Gjykatës Speciales, në Hagë

Publikuar më

Sot në orën 11:00 do të mbahet paraqitja e parë e ish-shefit të grupit parlamentar të VV-së, Rexhep Selimi, në sallën e gjyqit të Dhomave të Specializuara të Kosovës, në Hagë.

Aktakuza kundër Rexhep Selimit u konfirmua më 26 tetor 2020. Ai u arrestua nga Zyra e Prokurorit të Specializuar më 5 nëntor 2020 dhe u transferua në objektin e paraburgimit të Dhomave të Specializuara të Kosovës (DHSK) në Hagë në të njëjtën ditë.

Paraqitja e parë e Rexhep Selimit do të mbahet në seancë publike. Gjatë paraqitjes së parë, gjykatësi i procedurës paraprake siguron që të respektohen të drejtat e të akuzuarit, ndër të cilat e drejta për përfaqësim ligjor dhe që i akuzuari të kuptojë akuzat kundër tij.

Komentet