Capital FM ne 92.1 edhe e para qe transmeton me energji te ripertritshme

Publikuar më

Frekuenca 92.1 FM me vendim te bordit nga ALBATEC SHPK ka vendosur qe te i japim jo vetem nje emer Capital FM, por edhe duke pas parasysh mbulueshmerine regjionale qe i behet territorit te Kosoves nga pika transmetuese ne Berishe duke mbuluar Drenasin, Malisheven, Ferizajin, Lypjanin, Fushe Kosoven, Prishtinen edhe Prizrenin, dhe qytete te tjera si Peja, Gjakova, Istogu, Podujeva, etj.

Capital FM degjohet ne te gjitha rruget nacionale qe kalojne neper Kosove, por edhe deri ne tunelin Kalimash ne Shqiperi ne Autostraden Ibrahim Rugova.

Nje risi e kesaj radio eshte edhe permisimi i sinjalit me energji teresishte ambientale duke shfrytezuar panela diellor (Solar Panels) me nje kapacitet deri ne 10KW me nje rezerve deri ne 6 ore pas prerimit te diellit.

Capital FM tani eshte radio stacioni i pare ne Kosove qe transmeton me shume se 16 ore me energji te ripertritshme.

Komentet